Danstar Nottingham

Igjen så må jeg får berømme Danstar Nottingham. Denne gjæren er et beist. Den har gæret Fjært ned fra 1.032 til 1.002. Det gir en ADT på 93,6%, noe som er ganske formidabelt.

Sånn apropos Danstar Nottingham er sannsynligvis en Multistrain fra Shipstone's, Hardy & Hanson, Home Brewery og Mansfield Brewery. Disse bryggeriene i Nottinghamshire brukte alle Yorkshire Stone Square gjæringskar, og dermed så var vel trolig opprinnelsen en Yorkshire-strain.

Men det som ikke stemmer helt med dette bildet er at Yorkshire-strains er veldig flokkulerende og er veldig kresen på å ha riktig og nok oksygentilgang under gjæring, noe er motstridende med det Danstar sier om Nottingham-gjæren; Den er veldig lettvint og hardfør. Derfor er det nok ikke en original Nottingham-strain.

White Labs hinter også mot at sin WLP039 er plukket utfra en lignende Multistrain som Danstar sin Nottingham.

Jeg har ikke klart å spore opp noe mer informasjon om denne gjæren, men det jeg kan se utfra mine batcher som har brukt denne gjæren, er at den gjærer ned hva det skal være, og er ekstremt hardfør og ren på smak.

Uansett: RDWHAHB!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.