Av og på

De siste 2 årene har bryggingen kommet litt i bakgrunnen for ting som har skjedd i livet mitt. Men nå skal jeg prøve å komme i gang med en mer seriøs tilnærming til denne delen av livet mitt. Det blir nok en del av og på allikevel, siden det fremdeles skjer en del som er utenfor min kontroll, men som jeg må være en deltager i.

Først ute denne sensommeren er en Saison. Eller mer en Saison-ish, siden jeg bruker en ren maltbase, med bare Pale Ale malt. Og humlingen går i retning av en Pale Ale, mens gjæren er min kjære Belle Saison fra Lallemand som er min goto-gjær når jeg brygger Saison.

Etter ombyggingen av rekkehuset, så er jeg mer eller mindre jaget ut når jeg skal brygge, men gjæringen har jeg fortsatt plass til på vaskerommet nede i kjelleren. Og heldigvis så er dette rommet ypperlig, temperaturmessig sett, til å gjære en Saison i. For andre typer der jeg trenger temperaturkontroll, så har jeg anskaffet meg en Brewjacket som er glimrende for slike som meg som ikke har plass til et dedikert gjæringsskap.

For oppbevaring av Øl så har jeg gått mer og mer over til corneliusfat. Men jeg tror jeg har fått noe "ugg" i 2 av fatene, slik at jeg har bestillt meg nye pakninger til alle fatene. Når disse kommer, så skal jeg plukke fra hverandre alle fatene, og rengjøre disse grundig. Håper at dette skal gjøre at jeg blir kvitt usmaken som har satt seg i disse fatene.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.