Tre nye øl til gjæring.

Svarting

Dette er egentlig en ganske så plain Extra Stout på litt over 6%. Den er foreløpig ikke kommet seg på fat eller flaske, men det blir nok ganske så snart. Smaken er gaske så røstet, og bittelitt humlebitterhet i bakgrunnen. Bommet litt med humlingen her, så den er litt utradisjonellt humlet med Glacier og Perle.

Sur Sesong

Saison er jo en av mine absolutt favorittstiler, så den må på plass igjen på lageret mitt. Denne tenkte jeg at jeg skulle gi et enda mer syrlig uttrykk, så jeg brukte kun bittelitt Warrior som bitterhumle, men jeg dumpet 100gr Sorachi Ace i 3 minutter før kokeslutt. Utfra det jeg kjenner, så har dette gitt effekt. foreløpig har den stanset på 1.006, som gir en ABV på 7%. Ganske så pent for en Saison.

Beis

Berliner Weisse er en øltype jeg ofte har tenkt at jeg skulle brygge, men det har liksom aldri passet. Før nå. Men dette ble langtfra en tradisjonell Berliner Weisse. Jeg kokte ikke, så dette er i prinsippet et råøl, kun pasteurisert på 80°C i 20 minutter. Deretter satte jeg den på varmeplate og lot Lacto-bakteriene jobbe i 1 døgn. Deretter dumpet jeg en god klunk med Vossakveik i den, og lot den jobbe. Det var helt tydelig at selv i det sure miljøet så jobbet kveiken som en helt. Den gikk helt ned til 1.000 ganske så kjapt. Deretter dumpet jeg ett par kg med Stikkelsbær i dunken, og lot den kose seg. Etter noen dager er SG oppe på 1.002 igjen. Trolig har den vært litt over det, slik at ABV trolig ligger rundt 4%. Denne blir fryktelig spennende å flaske..

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.