Vasking av gjær.

Da har jeg testet å vaske gjær.
Det var ganske enkelt.

Jeg steriliserte erlenmeyekolben. Tømte ut mesteparten av øl-restene som var i bøtta. Hadde i ca en drøy liter vann. Ristet godt. Tømte det i erlenmeyerkolben. Ventet i 30 minutter. Tømte toppen i en kasserolle. Tømte bunnfallet i vasken. Tømte tilbake fra kasserolle til erlenmeyerkolben. Lot stå i 4 timer. Tømte ut toppen i vasken. Tok bunnfallet over på et sterilisert syltetøyglass. Og vips så har jeg gjør til ca 4 batcher.

Gjæren var en Danstar Nottingham. Er ikke så dyr gjær, men det var mest for øvelsens skyld.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.