Prosjekt bakterie

For en tid tilbake siden så brygget jeg en Pale Ale som skulle bli sommerøllet mitt. Det som skjedde samtidig var at jeg hadde for noen fat fra en pub i Oslo. Disse fatene var noe PET-greier inne i en plastbeholder. Det tok meg vinter og votter før jeg fant riktig kobling på den, D-kobling. Jeg fikk også tak i regulator og gass og hele bøttebaletten.

Men, jeg herjet så mye under fylling og jeg tror jeg ikke fikk fatet helt tett under karboneringen, slik at jeg endte opp med noe oksiderte greier som ikke var drikkanes. Så nå har jeg ca 15L papp på fat.

Vel. Jeg har jo en vinballong stående ubrukt i kjelleren, og jeg har plass. Så hvorfor ikke kjøpe noe funky bakterier å dumpe på. Så kan jeg jo glemme hele greie i en del måneder, ja kanskje et helt år, og så kan jeg smake på hva det har blitt til.

Dermed så stakk jeg på BryggSelv, og fikk komme inn på kjølerommet for å se hva de hadde for gøy der. Valget falt etterhvert på MÉLANGE - SOUR BLEND fra The Yeast Bay. Dette er en herlig blanding av  2 isolerte Saccharomyces cerevisiaeSaccharomyces fermentati, 5 isolerte Brettanomyces, Lactobacillus brevis, Lactobacillus delbreuckii og Pediococcus damnosus. Dette burde være noe som kunne spise opp restsødmen og i tillegg lage noen seriøst funky smaker.

Detta blir gøy, men en prøvelse for tålmodigheten.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.